Voordelen

Mooie en gezonde huid door de sauna

Door de warmte gaan de bloedvaten verder openstaan. Dit zorgt ervoor dat er meer bloed door je organen stroomt en dus ook door de huid, die op deze manier beter gevoed wordt. Doordat je zweet krijgt je huid een grondige onderhoudsbeurt en wordt deze goed schoongemaakt. Belangrijk, want voor dit grote orgaan kunnen we maar beter goed zorgen. Het zweten zorgt ervoor dat je lichaam zware metalen en gifstoffen afvoert, waardoor je zich alleen maar beter voelt.

Betere weerstand door de sauna

Door regelmatig gebruik te maken van de sauna verbetert je weerstand. Door de grote temperatuurverschillen tussen de sauna en de buitenlucht (of de koude douche), wordt je lichaam minder vatbaar voor temperatuursverschillen en krijg je een betere weerstand tegen de griep. Er wordt wel eens beweerd dat een saunagebruik het genezingsproces bevordert bij verkoudheid en griepverschijnselen. Ga echter niet met koorts in de sauna zitten. Omdat je lichaamstemperatuur dan sowieso al hoger ligt dan normaal is.

In de sauna zitten na het sporten?

Heerlijk! Wist je dat tien minuten in een saunacabine al voldoende is om kleine spierscheurtjes te herstellen? Ideaal na je dagelijkse rondje hardlopen. Maar de sauna is natuurlijk voor meer dingen goed. Een betere weerstand bijvoorbeeld, een diepere slaap en een gezondere huid.

Sauna en artritis

De warmte van de sauna kan goed werken tegen blessures en is ook goed voor de soepelheid van de gewrichten. Een goede combinatie om de pijn die bij artritis hoort tegen te gaan is daarom om na het sporten de sauna in te duiken, zodat de spieren en gewrichten kunnen ontspannen.

Contactgegevens

Basic Sauna
De Stok 12
4703 SZ Roosendaal

0165-325946
info@basicsauna.nl

Metsj Point

Genieten van een welverdiende rust