Ons aanbod

We beschikken over een heerlijke Finse sauna (temperatuur van ongeveer 90 graden), een Tylarium (combinatie van sauna en stoombad) en over een infraroodsauna. Tevens beschikt Basic Sauna over een prettige relaxruimte, een (koude) stortdouche en zijn er ook reguliere douches aanwezig.

Waar is het allemaal begonnen?
Sauna is een van oorsprong Finse benaming voor een ruimte waarin een droog heteluchtbad genomen kan worden. De temperatuur is zo hoog, 80-120°C, dat de saunaganger snel gaat zweten. Het zweten wordt als reinigend ervaren. Daarom wordt het bezoeken van een sauna ook wel als saunabad aangeduid in de zin van persoonlijke verzorging. Ook mentaal wordt zo’n heteluchtbad door regelmatige saunabezoekers als reinigend, en ontspannend, ervaren.

Wanneer kiezen voor een sauna?
Een saunacabine heeft een lage luchtvochtigheid. De warmte zorgt er onder andere voor dat uw spieren en gewrichten beter kunnen ontspannen, wat zeker in de koude maanden voor verlichting van pijn kan zorgen. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan een sauna.

Lekker zweten in de combi sauna
Door de warmte stijgt uw lichaamstemperatuur tot ongeveer 39 graden en gaat uw hartslag omhoog. Daardoor gaat u zweten en dat zorgt ervoor dat afvalstoffen uit uw lichaam verdwijnen. Door bij een traditionele sauna een schep water over de stenen te gieten, wordt de lucht vochtiger. Bij een droge lucht kan het water makkelijk verdampen. Bij een vochtige lucht is dat lastiger, waardoor u meer zweet. Het voelt dan ook alsof de temperatuur in de saunacabine hoger ligt.

Contactgegevens

Basic Sauna
De Stok 12
4703 SZ Roosendaal
0165-325946
info@basicsauna.nl

Metsj Point

Genieten van een welverdiende rust